Cand ai fost ultima data fericit?

Daca ai stat cateva secunde sa te gandesti la raspuns, atunci ai aflat de cate zile esti nefericit si cum ai ratat atatea zile de fericire. Fericirea nu se cumpara ci se construieste in fiecare zi, putin cate putin fara sa uiti in vreo zi sa daruiesti ceva sufletului tau indiferent ca citesti o carte buna, sau faci o plimbare in parc, trebuie sa iti oferi acele momente mici de placere in fiecare zi.

De multe ori m-am gandit la lucrurile care ma fac fericita ar fi o casa mai mare, o masina puternica sau un job de vis. Si de multe ori dupa ce indeplineam cate unul din aceste obiective parca tot nu ma simteam fericita parca tot mai lipsea ceva parca tot as fi vrut mai mult. Pana cand mi-am dat seama ca uneori lucrurile mici te fac mult mai fericit decat un lucru extrem de scump pentru care muncesti mult timp sa il achizitionezi.

 

Mi-a luat mult timp sa invat ca fericirea se alcatuieste din lucuri marunte, din gesturi si atentii pline de bunatate. O vorba buna venita din partea unui necunoscut poate valora mai multe decat multe workshopuri de dezvoltare personala. O raza de soare care imi mangaie tenul cu siguranta ma face sa ma simt mai bine decat orice tratament cosmetic pe care mi-l aplic si pentru care platesc bani grei. Zambetul unui copil din parc imi da o stare de bine pe care nu o poate egala nici un film de la cinematograf. As vrea sa experimentez cat mai des astfel de stari care iti stimuleaza endorfinele si te fac sa ai o zi mai frumoasa indiferent de cat de tare ploua afara.

Cred ca atunci cand vad oameni fericiti in jurul meu parca devin si eu mai fericita si plina de viata, chiar cred ca starea de fericire se transmite de la unul la altul. Unul din momentele care ma umplu de fericire este atunci cand citesc sau cand navighez printr-o librarie online si ma uit dupa titluri noi aparute si ce carti online as vrea sa imi mai comand. Da, sa fiu toata ziua cu capul in carti chiar imi da o stare de fericire care nu o poate egala nicio iesire in oras cu prietenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *