Cum mi-am gasit bagajele cu ajutorul tabletei

Nu prea scriu eu lucruri personale pe blog dar pot sa iti impartasesc o intamplare  plna de adrenalina din timpul verii. Nu cred ca ai fi vrut sa fii in pielea mea atunci cand am intrat pe usa hotelului si mi-am dat seama ca am uitat geanta in care aveam actele, banii, cardurile, tableta iPad mini si multe alte lurucuri fara de care nu imi puteam continua calatoria, undeva in tren sau in avion. Eram singura intr-o tara straina, fara acte, tableta, carduri si fara vreun ban in buzunar, cred ca suficiente motive cat sa fac un atac de panica si aproape sa lesin chiar in holul hotelului.

Dar totusi cu tot personalul in jurul meu am reusit sa imi revin cat de cat. Nu cred ca a existat vreun moment in viata mea in care sa fiu mai speriata ca atunci. Cei de la recepeptie ma intrebau daca imi amintesc unde mi-am lasat ultima data geanta, daca calatoresc insotita si multe alte lucruri pe care parca nici nu le intelegeam chiar daca ma intrebau in engleza.

 

N-am putut decat instinctiv sa imi scot telefonul din buzunar si sa sun acasa. Si ca ghinionul sa fie si mai mare nu mi-a raspuns nimeni. Atunci n-am facut decat sa incep sa butonez telefonul in speranta sa gasesc o solutie cat mai repede. Si cum ma uitam pe ecranul telefonului vad la un moment dat aplicatia Find Iphone pe care nici nu mai tineam minte ca am instalat-o, ca sa nu mai spun ca n-am folosit-o vreodata. Am deschis-o, mi-am introdus datele de login, si nu imi venea sa cred ca puteam sa vad unde se afla geanta mea si asta datorita functiei 4G cu care este dotata tableta, si se parea ca in Elvetia functioneaza satelitii.

M-am bucurat imediat si le-am cerut ajutorul celor de la hotel sa imi recuperez geanta. Dar am avut din nou ghinion, geanta mea a ramas in trenul care mergea de la Zurich spre Geneva si era aproape imposibil sa o mai recuperz in acea zi. Totusi au sunat la SBB (cfr-ul lor) si le-au spus toata povestea si m-au asigurat ca daca vreun angajat va gasi geanta o va returna in cel mai scurt timp posibil. Eu m-am mai linistit si nu am facut decat sa astept pana a doua zi cand speram sa imi recuperez geanta.

 

La prima ora eram in gara din Zurich si asteptam trenul care se intoarcea de la Geneva cu geanta mea in el. Dupa un protocol al oficialitatilor elvetiene in care trebuia sa imi verific geanta, sa le spun ce contine si sa verifice si ei informatiile furnizate de mine, am reusit sa intru in sfarsit in posesia ei.

Si totusi ca, voiajul meu sa fie cat mai placut dupa aceasta experienta, am profitat maxim de toate de toate facilitatile pe care o tableta 4G ti le poate oferi. Astfel datorita functiei de GPS cu care tableta este dotata am reusit sa ma plimb pe strazile din Zurich fara sa mai fiu nevoita sa imi cumpar o harta, sau sa intreb oamenii pe strada.

 

N-am mai carat camera foto cu mine, pentru ca o tableta performanta scoate poze la fel de bune ca un DSRL, datorita rezolutiei mari pe care megapixelii o au la acest model. Am atasat cateva poze la sfarsitul articolului ca sa te convingi de acest lucru. Si filmuletele sunt foarte clare si sunt foarte incantata de calitatea lor.

Deoarece am calatorit singura, plictiseala era cam mare asa ca un prieten virtual cu care sa ma plimb pe strazile orasului a fost binevenit. Datorita autonomiei de 10 ore pe care tableta o are, am putut sa fiu tot timpul in contact cu prietenii pe skype si chiar le-am facut un tur al orasului si chiar nu era nimeni surprins atunci cand ma vedeau ca vorbesc cu o tableta.

Si ca sa ii dau pe spate pe prietenii mei, intr-una din zile cand aveam o conferinta pe skype cu ei. Am reusit sa urc Alpii elvetieni cu tableta in mana pana la Julier Pass, de unde le-am transmis live imagini cu frumusetile naturale ale Elvetiei. Normal ca n-am ratat si eu sa imi fac un selfie in varf de munte si sa il postez repede pe facebook.

 

Nu doar ca am reusit sa imi gasesc geanta datorita tabletei, dar tot datorita ei am reusit sa nu fiu singura in aceasta calatorie si sa am semnal si intr-unul dintre cele mai inalte varfuri de munte din Elvetia. Si acum fie vorba intre noi, ce poate fii mai cool decat sa publici un articol pe blog de la 2284 m inaltime.

 

 

 

 

 

 

 

5 thoughts on “Cum mi-am gasit bagajele cu ajutorul tabletei

  1. Sa stii ca nu esti singura care isi pierde bagajele prin calatorii, dar din pacate pt mine, pe atunci nu existau aplicatii pt gasirea deviceului, asa ca te poti considera o norocoasa.
    Elvetia este de mult pe lista mea de tari de vizitat in cel mai scurt timp posibil si pozele tale imi confirma ca merita sa ajung pe acolo

    • Sunt sigura ca o tableta ti-ar fi de mare ajutor intr-o calatorie, de fapt e la fel de importanata ca buletinul sau pasaportul. In zilele noastre nu mai poti pleca nicaieri fara tableta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *