Diferenta dintre lotiunea micelara si demachiant

Am vazut in ultimul timp ca am multe cautari pe blogul meu cu acest subiect asa ca m-am decis sa scriu o postare despre diferentele dintr-o lotiune micelara si un demachiant.

Ce este o lotiune micelara?

Lotiunile micelare sunt solutii demachinate de ultima generatie care nu mai necesita clatire dupa folosirea. Ele contin mici sfere de micele care in contact cu praful sau sebumul se dizolva si absorb murdaria in profunzime fara a usca tenul. Pot fi folosite atat pentru curatarea tenului si a ochilor indepartand chiar si urmele de machiaj rezistent la transfer. Au rol de calmare a tenului iritat si previn aparatia cuperozei. Inlocuiesc cu succes rolul lotiunii tonice avand o actiune blanda asupra tenului lasandu-l catifelat si luminos. De obicei se gasesc de cumparat intr-o cantitate de 250 ml iar pretul difera in functie de brand.

lotiune micelara

Ce este un demachiant?

Demachiantul destinat ochilor sau tenului este o crema care sterge praful de pe ten fara al curata in profunzime. Dupa folosirea demachiantului este recomandat a se spala tanul cu un gel de curatare pentru departarea tuturor rezidurilor. Apoi este recomandat a se folosi o lotiune tonica pentru inchiderea porilor si tonifierea tenului. Aceste produse sunt clasificate in functie de tipul de ten si le puteti cumpara in diverse cantitati.

Diferenta dintre o lotiune micelara si un demachiant

Diferenta dintre cele doua produse cosmetice este ca lotiunea micelara curata tenul in profunzime fara a mai fi necesara clatirea tenului dupa folosire. In schimb dupa folosirea demachiantului cremos este necesara spalarea tenului pentru a fi curatat in profunzime. Eu prefer sa folosesc lotiunea micelara pentru curatarea tenului pentru ca este un produs lichid care imi curata tenul in profunzime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *