Cum se calculeaza factorul de protectie solara?

Factorul de protectie solara pe care o crema contine, este foarte important dar nu este singurul lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi o crema de protectie solara. Toate numerele pe care le vezi pe tuburuile cu crema destinate protectiei pielii de razele soarelui iti indica cat poti sta in lumina razelor UVA si UVB fara ca pielea ta sa se arda.

Factorul de protectie solara

Cum se calculeaza factorul de protectie solara?

Spre exemplu daca poti sta in razele soarelui fara sa porti protectie solara timp de 15 minute fara ca tenul tau sa capete nuanta roz-rosiatica, iar daca aplici crema de protectie solara cu factor de protectie 15 atunci poti sa stai in razele soarelui de 15 ori mai mult decat atunci cand nu ai protectie solara. Pentru a intelege mai bine, se foloseste urmatoarea formula, factorul de protectie solara 15 este inmultit cu numarul de minute cu care poti sta in soare fara sa te arzi, dupa ce ai aplicat crema de protectie solara.

Daca in mod normal poti sa stai 25 de minute in soare fara sa te arzi, si aplici crema de proctie solara cu factor 15 atunci pentru 6 ore si 25 de minute, tenul tau este protejat de razele solare. (25 X 15 = 375 minute fara sa te arzi).

4 thoughts on “Cum se calculeaza factorul de protectie solara?

  1. Chiar nu stiam ca se calculeaza asa..ce nu inteleg eu..pentru plaja trebuie sa folosim o crema diferita de cea pentru “strada”..sunt atat de multe :))

    • Cred ca si cremele care le folosesti pentru strada sunt bune si pentru plaja, nu cred ca nici o diferenta intre ele.

  2. Pingback: Crema de protectie solara pentru fata Bioderma - review | Juliet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *