Doua site-uri pe care poti verifica ingredientele cosmeticelor

In ultimul timp am devenit tot mai preocupata de ingredientele produselor cosmetice si ce efecte au aceastea asupra tenului. Am luat la rasfoit cam toate blogurile care abordeaza acest subiect si am ajuns la concluzia ca nu o sa-mi mai cumpar nici un produs de acum incolo caruia nu ii verific lista de ingrediente inainte de a da banii pe el.

In periplul meu pe diverse siteuri destinate ingredientelor produselor cosmetice, am gasit doua siteuri utile pe care merita sa arunci o privire. Daca te-a apucat si pe tine mania ingredientelor produselor cosmetice atunci cele doua siteuri pe care ti le voi prezenta ar trebuie sa-ti vina in mare ajutor. Iar in cazul meu au devenit site-urile mele preferate 🙂

Ingredienetele cosmeticelor

Primul site care este si mai cunoscut si mai complex este Paula’s Choice Ingredient Dictionary pe care poti selecta numele ingredientului din catalogul alfabetic si iti apar informatii despre aceasta, sau poti selecta categoria de ingrediente despre care vrei sa aflii mai multe informatii. Despre fiecare ingredient sunt cateva informatii si aflii rapid efectele acestuia asupra tenului.

Al doilea site care este mai putin cunoscut si l-am descoperit cu ajutorul unei cititoare, Cosdna.com. Cred ca este un site destinat mai mult cosmeticelor asiatice, dar se gasesc destule informatii despre majoritatea brandurilor care se gasesc in Europa. Cauti numele brandului dupa care alegi din lista produsdul care te intereseaza. Analiza produselor apare sub forma unui raport iar efectele ingredientelor fiind numerotate de la 0 la 5 in functie de cat de daunatoare sunt.

Ingredientele cosmetice

Imi place ca intr-un timp foarte scurt aflii rapid informatii despre un ingredient anume si cum actioneaza aceasta asupra tenului. Din pacate dupa ce am analizat cateva cosmetice care erau pe wishlist-ul meu pentru anul acesta mi-am dat seama ca sunt pline de iritanti si parabeni iar acum trebuie sa-mi revizuiesc lista de dorinte. Nu pot decat sa-ti urez si tie sa gasesti cat mai putine cosmetice iritante si cat mai calitative, pentru ca eu am ramas neplacut surprinsa de ingredientele multor produse cosmetice scumpe.

Tu analizezi ingredientele cosmeticelor inainte de a cumpara un produs?

3 thoughts on “Doua site-uri pe care poti verifica ingredientele cosmeticelor

  1. Iti multumesc pt acest articol,imi este de mare ajutor! Primul site il foloseam si eu sa ma informez,dar mi se parea cam greu sa caut fiecare ingredient in parte, dar al doilea,este super!

    • Sincer nu stiu, eu m-am sters din documentul din grup acum vreo doua zile, si astazi am vazut ca apar si eu pe lista blogaritelor care sarbatoresc feminitatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *