Uleiul de argan si eficienta acestuia

Prima data cand am auzit de uleiul de argan, a fost acum 4-5 ani cand am cautat prima data un remediu natural impotriva ridurilor. Si cum pana atunci nu mai auzisem pe nimeni care sa folosesca acest ulei am fost sceptica in al achizitiona. Chiar nu prea credeam ca un singur ulei poate avea atatea efecte benefice. Dupa ceva timp am inceput sa devin mai atenta la tot ce are legatura cu uleiul de aragan. Si asa am descoperit ca mai este supranumit si aurul Marocolui deoarace acolo este singurul loc unde copacului Argania Spinosa care produce ulei de aragan, creste.

ulei de argan

La inceputul acestui an mi-am cumparat prima sticluta de ulei de argan. Are 50 ml si a costat in jur de 40 lei. Din prima zi in care l-am primit am inceput sa-l folosesc. Are aceiasi textura ca si uleiul de floarea soarelui poate un pic mai gros. Culoarea n-am reusit sa o vad deoarece este ambalat intr-o sticla inchisa la culoare, si este recomandat a fi depozitat intr-un loc intunecos pentru a nu-si pierde proprietatile. Mirosul, nu este punctul lui forte, chiar pot spune ca miroase neplacut.

Pentru uz cosmetic, uleiul de argan are efect de regenerare si anti-rid, este benefic pentru pielea uscata si pentru acnee. Este bogat in acizi grasi si vitamina E, antioxidanti, polifenoli, squalene, Omega 9 si Omega 6.

ulei de argan

Eu de obicei il folosesc seara dupa ce imi demachiez tenul, in loc de crema hidrantanata. Imi place ca piele il absoarbe repede si nu lasa o pelicula uleioasa. L-am mai folosit si pentru zona ochilor, dar nu prea imi place, mi se lipesc pleopele i-ar dimineata ma chinui sa deschid ochii. Pana acum nu am observat nici unul din efectele magnifice pe care acest ulei de argan le are, in afara de hidratarea tenului. Dar poate efectele o sa se vada in timp, cine stie.

In schimb asupra parului am observat o imbunatatire considerabila. Imi aplic ulei de argan pe par cu 30 de minute inainte de a-mi spala parul. Si pot spune ca parul meu este mult mai hidratat nici nu mai am nevoie de masca sau balsam si are un luciu natural specific parului sanatos. Il voi folosi in continuare si astept sa vad efectele benefice si asupra tenului.

Tu ai folosit uleiul de argan pana acum??

9 thoughts on “Uleiul de argan si eficienta acestuia

  1. Pingback: 10 Little Secrets - Tag | Juliet

  2. Pingback: Vrei unghii lungi si sanatoase? | Juliet

  3. Intr-adevar ceea ce ai scris sus este foarte adevarat. Si eu il folosesc de ceva timp si pot spune ca am o fata “limpede”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *