Aplica corect crema de protectie solara

Aplica crema de protectie solara zilnic cred ca e o lozinca cu care am sa va innebunesc, nu cred ca isi doreste nimeni cancer de piele, pete maronii sau riduri. Un factor de protectie 30 blocheaza 97% din razele UVB, dar cred ca multi nu stiu ca aplicarea este la fel de importanta ca si doza de crema aplicata. Marea majoritatea a oamenilor aplica o cantitate mult prea mare de crema, ca mai apoi sa aplice si alte produse de makeup peste, in felul acesta scade foarte mult calitatea cremei.

crema de protectie solara

Crema de protectie solara ar trebui aplicata dupa curatarea tenului dar inainte de aplicarea machiajului. O cantiate de un sfert de lingura cred ca este suficient pentru zona fetei, si ar trebui sa mai folosesti ceva extra pentru zona urechilor, gatului, pieptului si mainilor si a altor zone care nu sunt acoperite de imbracaminte. Crema de protectie solara ar trebuie reaplicata la fiecare cateva ore, dar este cam imposibil o data ce te-ai machiat.

Cea mai buna solutie este sa folosesti produse de machiaj care contin si ele factor de protectie solara cum ar pudrele care au in compozitia lor dioxid de titan si oxid de zinc. Mai gaseti factor de protectie solara si in diverse fonduri de ten cat si in BB Cream. Idea este ca toate aceste produse de makeup impreuna adunate sa aiba un factor de protectie 30.

Nu uita ca este indicat sa aplici crema de protectie solara cu 15-30 minute inainte de a te expune razelor solara. In felul acest crema are timp sa ajunga la celulele care produc melanina si sa creeze o bariera care reflecta razele solare.

Lectura suplimentara “Cum se calculeaza factorul de protectie solara?” si “Cel mai bun tratament pentru arsurile solare”

2 thoughts on “Aplica corect crema de protectie solara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *